Een goed begin is het halve werk

U moet weten hoe de spijsvertering van uw huisdier werkt - voor u een begin maakt met barf, natuurlijke, rauwe voeding of versvlees.

Prof. Dr. W.F. Donath heeft in de jaren 1950 een boek geschreven over de voeding van honden. Het deel over de spijsvertering staat hier Ė met toestemming van de uitgever.
Lees het stuk van Mogens Eliasen over altijd op tijd eten.

Misschien durft u dan ook wel het eerste, rauwe botje te geven. In Het Bottendocument veel informatie over rauwe vleesbotten en hoe u het beste kunt beginnen.

Koop boeken van schrijvers met een wetenschappelijke achtergrond en tientallen jaren ervaring op het gebied van barf - zodat u de principes en uitgangspunten van barf leert begrijpen en hanteren. Schrijvers zoals Mogens Eliasen en Ian Billinghurst.

In het e-boek Natuurlijke Voeding Voor Honden gaat Mogens Eliasen uitgebreid in op de verschillende manieren van overschakelen op barf of natuurlijke, rauwe voeding.

Het is gemakkelijk te begrijpen, ook als u nog niets weet over rauwe voeding. Op zijn website zijn stukken uit het boek te lezen.

Veel mensen zijn overgestapt met Kymythy Schultze.

In de boeken van Dr. Billinghurst staat veel achtergrondinformatie en met The Barf Diet kunt u eigenlijk meteen aan de slag.

Hoe en wat u aan uw hond moet voeren, kan niemand u voorkauwen. Het hangt af van u, uw huisdier en wat er in uw omgeving aan ingrediŽnten te krijgen zijn.

Dr. Billinghurst heeft in de inleiding van Give Your Dog A Bone een paar woorden geschreven, die voor mij de basis waren en nog steeds zijn:

Naast de rauwe vleesbotten moet de voeding van een hond bestaan uit zoveel mogelijk verschillende voedingsmiddelen. Alle voedingstoffen moeten een benadering zijn van de soorten en hoeveelheden die wilde hondachtigen eten.

Succes!

Zoeken


Home

Barf-natuurlijk home


Beginnen

Vraag een hond

Waarom barf

Doe-maar-wat-dieet

Altijd op tijd eten

De ph waarde van de maag

Doen - niet doen

Bang voor salmonella?

Goed begin= halve werk

De samenstelling van barf

De groentenmix

Regels en richtlijnen

Gebitsreiniging

De hond als aaseter


dieetvoeding