Barf is geen doe-maar-wat-dieet

Bij de natuurlijke of soorteigen voeding van een dier wordt de voeding van de voorouders van dat dier tijdens de evolutie nagebootst.

Er zijn verschillende voermethodes op basis van deze benadering.
Veel mensen hanteren een manier van samenstellen, die wat eenvoudiger en gemakkelijker is. De voeding wordt samengesteld met een aantal voedingsmiddelen die lukraak bij elkaar gegooid zijn – ik heb dit het doe-maar-wat-dieet genoemd.

Meestal zijn het recepten en voerschema's van andere mensen, met de keuze om er nog wat bij te stoppen of niet. De reden is vaak: "Ja maar, honden en katten hebben het al eeuwen lang goed gedaan op etensresten en wat ze daarnaast nog bij elkaar konden scharrelen. "

Daar zit wel wat in, maar er zijn ook een aantal misopvattingen.

Tegenwoordig is het niet veilig om je honden en katten te laten scharrelen. Ze eten wat wij hen geven en kunnen niet de straat op om wat bij elkaar te scharrelen zoals vroeger.

In de goede, oude tijd konden honden en katten hazen en konijnen vangen, eieren stelen uit het kippenhok, rottende kadavers eten in het bos en de composthoop ondersteboven draaien op zoek naar lekkere hapjes.

Zij hadden de mogelijkheid om tekorten in de voeding zelf aan te vullen.

Zelf eten maken voor uw huisdier kan het beste zijn wat u voor hem doet, maar het kan ook uitdraaien op een ramp. Als u zelf wilt samenstellen, doe het dan goed.

Gebruik een schema, dat gebaseerd is op degelijke en deugdelijke principes en al tientallen jaren gebruikt wordt door heel veel mensen.

Ook als het mogelijk is om te variëren, is het belangrijk om de basis nooit uit het oog te verliezen. Dan heeft u in ieder geval de basisbehoefte ingedekt.

Als het niet mogelijk is om zelf de voeding te maken, kunt u beter overstappen op commercieel versvlees.

Als u fouten maakt in de samenstelling van uw eigen voeding, kunt u altijd nog even naar de groenteboer of slager omdat u enorme trek krijgt in iets. Uw hond of kat kan dat niet!

Ik maak voer voor mijn honden en katten vanaf 1989 - en ik weet ook wel dat het best moeilijk kan zijn. Al werkt u volgens de principes van een schrijver, u blijft zelf verantwoordelijk voor de gevolgen.

Lees het boek zelf - niet een of andere samenvatting. Begrijp de principes van de methode en neem geen genoegen met ongeveer-weten-waar-het-om-gaat.

De Boeddha heeft ooit gezegd: "Je moet niet ergens in geloven omdat iemand het gezegd heeft, zelfs niet als ik het was, als het niet overeenstemt met je eigen opvattingen en je eigen gezonde verstand."

Ik wil dit aanvullen met: "En als het niet overeenstemt met de wetenschappelijke basis. De voeding van honden en katten, en alle carnivoren, is zeer nauwkeurig samengestelde en gespecificeerde voeding.

Overal ter wereld sterven grote katten en hondachtigen in dierentuinen, omdat men er niet in slaagt de voeding goed samen te stellen. Laat uw hond en kat niet ook een slachtoffer worden van dat probleem.”

We weten hoe goede voeding voor onze honden en katten er uit zou kunnen zien. Leg deze deze informatie niet naast u neer - doe er wat mee.

Met dank aan Christie Keith. Caber Feidh Scottish Deerhounds

Home

Barf-natuurlijk home


Beginnen met barf

1. Wat is barf

2. De maag - altijd op tijd eten

3. De samenstelling van barf

4. Handleiding barf uit 2004


dieetvoeding