Waarom barf of natuurlijke, rauwe voeding

Meer energie. De dieren krijgen weer zin in het leven. Hun uithoudingsvermogen verbetert. Oudere dieren worden jonger en liggen niet langer ergens te liggen.

Ze kuieren weer rond, spelen met de bal en doen mee aan andere activiteiten in het gezin.
Meer spiermassa in een slank lichaam.Vet verdwijnt en maakt plaats voor meer spieren. De spijsvertering werkt beter, de conditie wordt beter, de hond ziet er beter uit, hij heeft meer energie en hij leeft langer.

Geen gebitsproblemen meer. De adem ruikt stukken beter. Tandplak verdwijnt, de tanden worden schoon en glanzend. Er komen geen bacteriŽn en gifstoffen meer in het lichaam door tandplak.

Zonder bezoek aan de dierenarts - en u hoeft ook geen tanden te poetsen.

Dit is een behoorlijke besparing op de dierenartskosten en er hoeven geen giftige verdovingsmiddelen gebruikt te worden om tanden schoon te maken.

Huidproblemen verdwijnen. Hardnekkige huidproblemen verdwijnen. Bezoeken aan de dierenarts, medicinale baden, antibiotica, injecties en tabletjes zijn overbodig geworden.

Er komt een glanzende, dikke en gezonde vacht. Ziet u het zelf niet? Dan wordt u er wel op geattendeerd door een vriend of door uw dierenarts!

Ontstoken oren genezen. Jaren oude oorproblemen verdwijnen. Dat is niet vreemd. Barf normaliseert en versterkt het immuun systeem. Er zijn minder ontstekingen door de goede balans van de essentiŽle vetzuren en andere voedingsstoffen.

Allerhande infecties verdwijnen Ė voorgoed! Wat zal uw dier zich lekker voelen - als zijn oren weer gezond zijn!

Problemen met de anaalklieren verdwijnen. Een teken dat het immuun systeem gezond is. Vleesbotten zorgen voor een stevige ontlasting, die de anaalklieren op tijd ledigen. Er wordt geen sleetje meer gereden.

Artritis verdwijnt. Na een paar weken tot maanden barf beweegt het dier beter. Veel oudere huisdieren hebben na de omschakeling opnieuw plezier in het leven.

Als er meer gezonde oliŽn, antioxidante vitamines en groene bladgroenten gegeven worden, zijn de resultaten nog beter -vooral wanneer rood vlees van het menu geschrapt wordt.

Incontinentie stopt. Niet altijd en in alle gevallen, maar voldoende voor de vraag waarom. Incontinentie kan verholpen worden met hormonale behandelingen, maar houdt vanzelf op bij natuurlijke, rauwe voeding.

Een betere vochtbalans. Dit heeft te maken met het hydraterende effect van barf en met dalende insulinewaarden omdat het zetmeel- en suikergehalte van de voeding laag is. De behoefte aan water neemt af.

Er zijn minder tot geen kristallen en stenen in de urine. Barf houdt de nieren gezond.

Droge ogen worden weer vochtig. De terugkeer van het traanvocht kan onmiddellijk plaatsvinden Ė of na een aantal maanden. De enige verklaring is het normaliserende effect van natuurlijke, rauwe voeding op het lichaam van onze huisdieren.

Meer weerstand tegen inwendige en uitwendige parasieten. Er zijn minder wormkuren en ontvlooiingsmiddelen nodig = minder stress op het ontgiftingsysteem.

Bottenproblemen bij jonge dieren verdwijnen. Fokt u honden? Denk dan eens serieus na over de opkweek van jonge honden met barf.

Natuurlijke, rauwe voeding zorgt voor een normale bottengroei met gezonde botten Ė het is de evolutionaire voeding van de hond.

Suikerziekte verdwijnt. Barfende dieren krijgen zelden diabetes: er zitten weinig tot geen oplosbare koolhydraten in de voeding.

Diabetische huisdieren kunnen na de omschakelijng meestal toe met minder insuline. Katten die afhankelijk zijn van insuline, knappen na de omschakeling vaak helemaal op.

Goede vruchtbaarheid. Niet alle voortplantingsproblemen verdwijnen al na een generatie.

Over een periode van drie tot vier generaties, wordt het voeren van barf beloond met een betere gezondheid en vruchtbaarheid van de teef, worpen zonder hulp, een sublieme melkproductie en een grotere levensvatbaarheid van de pups.

Positieve gedragsveranderingen. De honden zijn rustiger, beter te trainen en vertonen minder afdwalend en onvoorspelbaar gedrag.

Huisdieren die fabrieksvoer eten, vertonen vaak hetzelfde type gedrag als kinderen met ADHD. Een paar dagen na de omschakeling is al te zien dat het temperament verbetert.

Veel honden die op de nominatie stonden om afgemaakt te worden vanwege hun agressieve en onvoorspelbare gedrag, leiden nog steeds een gelukkig leven bij hun eigenaren.

Home

Barf-natuurlijk home


Beginnen met barf

1. Wat is barf

2. De maag - altijd op tijd eten

3. De samenstelling van barf

4. Handleiding barf uit 2004


dieetvoeding