Honden zijn aaseters

Bron: Ian Billinghurst Ė Give Your Dog A Bone

Honden zijn aaseters. U hoeft uw hond alleen maar even alleen te laten met een niet goed afgesloten vuilniston om dat te ontdekken. Er zijn ook honden die poep eten.

Een hond eet bijna alles en kan bijna overal voedingstoffen uit halen. Wilde hond eten aarde, omdat er mineralen in zitten en boombast voor de vezelstoffen, die er in zitten.
Als aaseter en opruimer eten wilde honden alle resten van elk dier dat gedood of gestorven is. Dit betekent dat ze botten eten en dit betekent weer dat jouw hond gebouwd is voor, en in werkelijkheid behoefte heeft aan, het eten van botten om zijn gezondheid in stand te houden.

Honden halen waardevolle voedingsstoffen uit zaken, die wij als mens totaal weerzinwekkend vinden: braaksel, ontlasting en rottend vlees.

Steeds weer maak ik mee hoe boerderijhonden vechten om de stinkende, rottende overblijfselen van de nageboorte van een koe.

Een van mijn collegae verricht regelmatig autopsies bij varkens, vertelde me dat zijn honden bijna uitsluitend leven op stukjes rauw varkensvlees, inclusief organen enz. Ze zijn prima gezond. Hij verzekerde me wel, dat ze regelmatig ontwormd worden.

Honden eten ook ontlasting. Dit noemt men Coprofagie. Het mag een weerzinwekkende gewoonte lijken, voor een hond is het heel normaal.

Blijkbaar houden ze ervan, maar wat voor voordelen haalt een hond nou uit het eten van poep? Poep is een waardevolle voeding met dode en levende lichaampjes van miljoenen en miljoenen bacteriŽn erin.

Het is een prima bron van hoogwaardige eiwitten, essentiŽle vetzuren, in vet oplosbare vitamines, vooral vitamine K, alle B vitamines, veel verschillende mineralen door de aarde die er in zit, en een heel regiment aan andere voedzame factoren waaronder anti-oxidanten, enzymen en waardevolle vezels.

Veel honden die droogvoer eten, moeten poep eten om gezond te blijven. Meestal eten ze die van andere honden. Kattenpoep is ook in trek. De ontlasting die ze eten is veel en veel nuttiger voor hen dan het product dat door de petfood industrie gemaakt wordt.

Je hond heeft ontlasting en gelijksoortig weerzinwekkend materiaal of iets met dezelfde impact nodig om gezond te blijven.

Als je niet wilt dat hij poep eet, en mensen die hun hond zoenen willen dat meestal niet, moet je alle voedingsstoffen toevoegen, die ontbreken in het voer en geleverd worden door de poep.

Poep kan vervangen worden door zaken als yoghurt, biergist, eieren, meervoudig onverzadigde oliŽn, een enzymsupplement en rauwe groentenpulp als een bron van vezels.

Op het forum een stukje uit het boek van Prof. Donath over aashonger en adellijk vlees.

Home

Barf-natuurlijk home


Beginnen met barf

1. Wat is barf

2. De maag - altijd op tijd eten

3. De samenstelling van barf

4. Handleiding barf uit 2004


dieetvoeding