Regels en richtlijnen

Door Ian Billinghurst

Jaren geleden heb ik op de muur van mijn behandelkamer geschreven: "Er is maar een regel – er zijn geen regels!"

Regels zijn gemaakt voor mensen die niets weten of te maken krijgen met iets waar ze niets van af weten, zoals de samenstelling van de voeding.
Dit moet u niet opvatten als een arrogante opmerking – het is gewoon een feit. Ik weet bijvoorbeeld niets van auto’s repareren.

We zijn afhankelijk van regels tot we voldoende kennis vergaard hebben om onze eigen richtlijnen te bepalen.

We hebben principes nodig om onze eigen richtlijnen te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om te weten wat de principes zijn achter de dingen die gedaan worden.

U kunt zich afvragen, waarom u een keer per dag voert. Waarom voert u twee keer per dag of om de andere dag – of hoe vaak dan ook. Kan het beter?

Vraag anderen waarom zij voeren zoals ze voeren. Luister goed naar het antwoord, maar LEVER GEEN KRITIEK.

Denk logisch en constructief na over waar ze mee bezig zijn en beoordeel of wat ze gezegd hebben, wat ze doen en hun redenen daarvoor, enige waarde hebben voor jou.

U verzamelt zoveel mogelijk informatie, neemt een beslissing en kijkt naar het resultaat. Als het niet beantwoordt aan uw verwachtingen probeert u iets anders.

U draagt uw eigen verantwoordelijkheid en u bent alleen verantwoording schuldig aan uzelf. U bent de enige die beslissingen kan nemen!

Bij de beslissing over het aantal maaltijden spelen veel factoren een rol. Enkele daarvan zijn het gewicht van uw hond, de kans op maagzwelling, hoeveel honger uw hond heeft, uw eigen gemak en uw persoonlijke voorkeur.

Wilt u reageren op dit onderwerp? Dat kan op het forum.

Home

Barf-natuurlijk home


Beginnen met barf

1. Wat is barf

2. De maag - altijd op tijd eten

3. De samenstelling van barf

4. Handleiding barf uit 2004


dieetvoeding