Give your Dog a Bone

Give Your Dog A Bone is het belangrijkste boek van Ian Billinghurst. Het kwam uit op 17 november 1993 en sloeg meteen in. Veel fokkers omarmden het concept.

Het boek vond zijn weg naar tienduizenden fokkers en hondenbezitters over de hele wereld.
Voor mensen met pups zou het verplichte literatuur moeten zijn.

320 bladzijden vol praktische adviezen om zelf eten te maken voor de hond - met producten, die in elke supermarkt verkocht worden.

Barf is gemakkelijk, goed voor de gezondheid en goedkoop.

The BARF Diet

The BARF diet is een nuttig boek voor mensen, die versvlees willen voeren of al voeren en dat willen aanvullen met barf.

Het boek is voor dierenartsen, fokkers, trainers, mensen met honden en iedereen die meer wil weten over evolutionaire voeding.

The BARF Diet voor een snelle start met versvlees, natuurlijke rauwe voeding en barf.

Grow Your Pups With Bones

De missie van Grow your pups with bones is op de eerste plaats om fokkers te laten zien hoe gemakkelijk het is om gezonde pups voort te brengen zonder de bekende problemen.

Op de tweede plaats hoe gemakkelijk het is om de pups te laten opgroeien tot gezonde volwassen honden met een gezond skelet.

Grow Your Pups With Bones is voor fokkers die meer willen weten over barf.


lijn

The BARF Diet voor een snelle start met versvlees en barf.

Give your Dog a Bone voor achtergrondinformatie over natuurlijke,rauwe voeding.

Grow Your Pups With Bones voor fokkers die meer willen weten over barf.

lijn

Het hoofdstuk over granen - waarom?

Door Ian Billinghurst, december 2000.

Misschien denk je dat ik ga zeggen: "Dit hoofdstuk hoort niet thuis in mijn boek Give Your Dog A Bone." Maar het hoofdstuk is belangrijk, ook met alle nieuwe informatie over granen.

Toen ik GIVE YOUR DOG A BONE schreef, hadden de meeste Australiërs weinig keuze wat betreft de voeding van hun huisdieren. Ze wisten ook niet hoe het beter kon.

Het gevolg was dat de huisdieren langzaam maar zeker achteruit gingen – en allerlei kwalen en aandoeningen kregen – en dat het normaal gevonden werd.

Ik wilde een duwtje in de goede richting geven door uit te leggen hoe de evolutionaire voeding van honden er uit ziet – en dat je voedingsmiddelen kunt gebruiken, die in elke supermarkt te koop zijn.

Ik wilde laten zien dat het mogelijk is om met gewone en goedkope voedingsmiddelen voeding samen te stellen op basis van de evolutionaire principes. Ik wilde sleutels aanreiken, waarmee intelligente beslissingen met voorspelbare resultaten genomen kunnen worden.

Een eenvoudig boek met educatieve informatie voor bezitters van huisdieren. Dat was toen nergens te vinden. Het moest gemakkelijk te begrijpen zijn, met een beetje humor en wat wetenschappelijke ondersteuning om het geloofwaardig te maken. Geen moeilijk en onleesbaar en daarom waardeloos boek.

Mensen met huisdieren moesten kunnen begrijpen dat het eenvoudig, gemakkelijk, gezond, logisch en goedkoop was. Voeding die goedkoop was en volop verkrijgbaar.

Graan is geen evolutionair bestanddeel van de voeding van de hond. Er was een verband tussen granen en allerlei aandoeningen, maar ik had ook gelezen dat ze met succes gebruikt konden worden.

Deze paradox wordt behandeld in het hoofdstuk over granen.

Ik dacht dat mijn missie volbracht was, toen Give Your Dog A Bone van de pers kwam rollen, maar ik had het mis. Het concept van barf – van natuurlijke rauwe voeding, van biologische adequaatheid begon een eigen leven te leiden.

Het doet me goed, dat mijn kleine, zelf uitgegeven boek een positieve verandering heeft gebracht in het leven van tienduizenden mensen en hun huisdieren.

Home

Barf-natuurlijk home


Ian Billinghurst

Barf

Botten

Vlees

Orgaanvlees

Groenten en fruit

Balanceren

Multimix honden

Multimix katten

De boeken

De artikelen


colostrum