BARF - biological appropriate food - evolutionaire voeding

De twintigste eeuw heeft een nieuw soort hondenbezitters met zich meegebracht. Ze zijn bewust bezig met de gezondheid en voeding van hun huisdieren en geven geen gekookte en bewerkte voeding. De voeding van hun dieren is niet gebaseerd op granen.

Ze voeren natuurlijke, verse voeding: vlees, botten, orgaanvlees, groenten en andere gezonde voedingsmiddelen. Deze manier van voeren wordt BARF genoemd. Mensen die hun huisdieren op deze manier voeden, noemen zichzelf Barfers.Barf betekent Ė behalve braken Ė Biologically Appropriate Raw Food en Bones and Raw Food.

Barf is een manier om huisdieren terug te brengen naar hun evolutionaire voeding. Deze verandering brengt grote voordelen voor de gezondheid van onze dieren.

De afgelopen zeventig jaar gingen steeds meer mensen er toe over om kant-en-klaar voer te geven. De kennis om natuurlijke, rauwe en gezonde voeding voor honden te maken dreigde verloren te gaan.

Daarom schreef de Australische dierenarts Dr. Ian Billinghurst een boekje voor zijn cliŽnten over de link tussen droogvoer en de slechte gezondheid van hun huisdieren - met richtlijnen en uitleg over hoe ze het zelf beter zouden kunnen doen.

In 1993 werd het uitgegeven als een echt boek: Give your Dog a Bone.

Het is niet moeilijk om zelf barf of evolutionaire voeding te maken. De voeding bestaat uit natuurlijke, verse grondstoffen die de voeding van een wilde kat of zwerfkat en een wolf of dingo over een periode van een jaar evenaren.

Het menu wordt samengesteld met voedingsmiddelen, die verkocht worden bij de slager en de supermarkt.

De basis van barf is eenvoudig en briljant: rauwe vleesbotten. Hierin zitten bijna alle voedingstoffen die een huisdier nodig heeft - in een door de evolutie bepaalde vorm.

Ze voldoen aan bijna elke behoefte aan eiwitten, vetten, mineralen en vitamines.

De eenvoudigste vorm van barf is vijftig procent rauwe vleesbotten en vijftig procent multimix. In de multimix zitten de voedingselementen die niet in de vleesbotten zitten.

De multimix bestaat uit fijngemalen, goed gemengde, evolutionaire voedingsmiddelen, zodat het onmogelijk is om bepaalde dingen te eten en andere te laten liggen.

BARF is veel rauwe botten met vlees en een heel scala aan andere, gezonde voedingsmiddelen. Samen vormen zij het gebied en de balans van het voedsel waarmee onze huisdieren evolueerden.

Ian Billinghurst was meerdere malen op het forum om vragen te beantwoorden.

Home

Barf-natuurlijk home


Ian Billinghurst

Barf

Botten

Vlees

Orgaanvlees

Groenten en fruit

Balanceren

Multimix honden

Multimix katten

De boeken

De artikelen


colostrum