De multimix voor katten

De multimix voor katten is een maaltijd, die zo compleet en gebalanceerd mogelijk is en voldoet aan het concept van de evolutionaire voedingsbalans.

70-75 % rauwe botten en vlees

15-20 % orgaanvlees

10 % diversenorgaanvlees

5 % groenten

Twee kilo multimix

600 gram fijngemalen rauwe botten en 600 gram gemalen rauw vlees

Botten: uitgebeende kip, kipnekken en vleugels of runderribben of schapenribben - alle rauwe botten die bij jou in de buurt te krijgen zijn.

Vlees: kippenvlees, rundvlees, schapenvlees – alle rauwe vlees dat bij jou in de buurt te vinden is.

Je kunt rund, varken kip, lam, kalkoen, kalf, eend enz. gebruiken. U kunt botten en vlees van verschillende dieren combineren. Bijvoorbeeld rundvlees met schapenbotten. De mogelijkheden zijn onbeperkt!

Afhankelijk van de behoefte, de kosten en het materiaal dat u ingeslagen heeft, kun je elke combinatie maken die je wilt.

Hoe meer verschillende soorten vlees en botten, hoe beter voor katten die niet allergisch zijn voor een bepaalde vleessoort - en alles lusten.

Katten verdragen een beetje vet aan het vlees beter dan honden en hebben dit ook nodig. Vooral jonge actieve katten en zwangere of zogende katten. Hoeveel vet is moeilijk aan te geven.

In termen van mager vlees, vlees met een beetje vet, vlees met veel vet of vlees doorregen met vet, kunt u oudere, rustige katten vlees geven met een beetje vet en jongere, actievere katten vlees met wat meer vet eraan.

Er zijn geen vaste regels.

U varieert de voeding, afhankelijk van het gewicht, de conditie en de activiteit van de kat.


225 gram lever, nieren en hart

Het is belangrijk om hygiënisch orgaanvlees te gebruiken, zonder parasieten. Je neemt 100 gram lever en 100 gram hart en nieren.

Probeer zoveel mogelijk verschillende soorten orgaanvlees van verschillende dieren te gebruiken - ook vuile pens of boekmaag als u daar aan kunt komen. Het vlees moet gehakt, gemalen of fijn gesneden worden.


80 gram gemengde, gemalen groenten

Er gaat wat groente in de multimix. Zie verder bij de multimix voor honden.


Diversen

3 eieren – in zijn geheel, met schaal

60 gram fijngemalen lijnzaad

15 gram visolie

40 gram yoghurt naturel of een gelijke hoeveelheid probiotica van een andere bron

20 gram kelp

10 gram verse, gemalen knoflook

U volgt de aanwijzingen van de multimix voor honden.

De multimix is geschikt voor alle katten.