Wat is colostrum

Colostrum wordt ook wel biest genoemd. Het is de melk die de koe produceert in de eerste dagen na de worp. Het is stroopachtig, gelig van kleur en zit boordevol met eiwitten en bestanddelen die het pasgeboren dier nodig heeft om zijn immuun systeem te voeden en de spijsvertering op te starten.

In de colostrum die geproduceerd wordt gedurende de eerste 12 uren na de worp zitten de grootste concentraties van de belangrijkste bestanddelen.

Colostrum Therapie van Arts Food Products is gevriesdroogde 12-uurs biest. De biest is gedroogd zonder verhitting, zodat alle werkzame enzymen behouden zijn gebleven.

De basiswerking van het biologisch actieve systeem van mens en dier - waarom en hoe we functioneren - is gelijk. Er worden voedingstoffen (eten) uit de natuur gehaald en deze worden via allerlei biochemische processen omgezet in componenten, stoffen, die het lichaam kan gebruiken om er energie uit te halen.

Deze energie wordt gebruikt voor allerlei lichaamsprocessen, zoals ademhaling, hartslag, beweging en hersenwerking. Raken ze verstoord, dan moet de storing verholpen worden. Vaak doet het lichaam dit zelf, soms moet het geholpen worden.

Hulp van buitenaf bestaat meestal uit het geven van geneesmiddelen. Is er een ontsteking, dan wordt een antibioticum gegeven of een ander middel om het proces te remmen. Of corticosteroÔden zoals prednisolon om het immuun systeem te onderdrukken.

Het nadeel van deze aanpak is dat het lichaam uit balans kan raken en dat er bijwerkingen kunnen optreden. Zo wordt de darmflora vernield door het geven van antibiotica, waardoor diarree ontstaat. Prednisolon legt het afweer systeem stil, waardoor kwaadaardige stoffen zoals virussen het lichaam kunnen binnendringen en schade kunnen aanrichten.

Het zou beter zijn om het lichaam te boosteren met alle basistoffen die het nodig heeft om normaal te kunnen functioneren. Deze basistoffen moeten een mix zijn van alle stoffen die het lichaam op dat moment hard nodig heeft:

1. stoffen die bacteriŽn- en virussen doden,

2. stoffen die de afweer versterken en zorgen voor een snelle genezing van wonden,

3. stoffen die extra energie leveren.

Al deze stoffen zitten in de Colustrum Therapie van Arts Foods.

Colostrum kopen