De basis supplementen

Supplementen worden gegeven om bepaalde tekorten in de voeding van uw dier aan te vullen of als ondersteuning bij gezondheidsproblemen.

Voor u begint om iets toe te voegen is het belangrijk om goed te onderzoeken of het middel of de middelen die u wilt gebruiken en de doseringen in het belang zijn van de gezondheid van uw huisdier.

Supplementen in de vorm van grote doseringen kruiden, oliŽn en vitamines zorgen er vaak voor dat het dier het voer niet willen eten. Wordt het wel gegeten, dan is de kans groot dat de darmen van streek raken.

Rauw vlees, verse groente en rauwe botten van dieren die op een diervriendelijke manier gekweekt zijn met soorteigen voeding, voorzien over het algemeen in de behoefte van honden aan vitamines, mineralen en sporenelementen.Is er voldoende afwisseling en variatie in de voeding die u aan uw dier geeft? Dan is het niet nodig om supplementen te geven aan jonge, gezonde dieren. Dit kan veranderen als het dier wat ouder wordt.

Bent u afhankelijk van voedingsmiddelen uit de supermarkt? Dan is het belangrijk om te weten waar ze vandaan komen en waar ze gekweekt zijn.

Tegenwoordig zitten er veel minder voedingstoffen in de bodem dan vijftig jaar geleden. Dieren die gemest worden met voeding die in deze gronden geteeld is, kunnen deze tekorten in hun vlees hebben.

Dan adviseert Mogens Eliasen om regelmatig de volgende supplementen te gebruiken.

Een multi-vitamine tablet

U kunt een tablet gebruiken die u zelf ook neemt en de dosering aanpassen aan het gewicht van uw hond - fijnprakken tussen twee lepels en verstoppen in iets dat uw hond heel lekker vindt.

Visolie of een plantaardige olie

Het is in Noord Amerika bijvoorbeeld steeds moeilijker om vlees te vinden van weidekoeien, koeien die vrij kunnen grazen. Daardoor is er een tekort aan omega 3 vetzuren in het vlees. Visolie is rijk aan omega 3.

Bij een plantaardige olie is het belangrijk dat deze koud geperst is. Bij een koude persing blijven alle natuurlijke bestanddelen van de noot of het zaad waaruit de olie getrokken is, intact.

Een kruidenmix

Er zijn verschillende kruidenmixen te koop maar u kunt ook zelf een mix maken van de volgende kruiden: primitieve zee algen (spirulina, blauwgroene algen, zeewier of kelp, alfalfa, tijm, peterselie en knoflook.

Mogens Eliasen geeft aan in zijn eboek Rauwe voeding voor honden (waar het recept te vinden is), dat een halve eetlepel voldoende is voor een hond die ongeveer zo groot is als een Retriever - minder voor een kleinere hond en meer voor een grotere.

Home

Barf-natuurlijk home


Barf en supplementen

De basis supplementen

Vitamines en mineralen

Vezels en koolhydraten

Colostrum

Biergist

Levertraan

Kelp en alfalfa

Eiwitten en knoflook

Appelazijn - wondermiddel of hype

EssentiŽle vetzuren

Kokos olie


dieetvoeding