Vezels en koolhydraten

Vezels spelen een belangrijke rol bij de gezondheid van de darmen en het hele lichaam.

Plantaardige vezels zijn goed voor de gezondheid maar de waarde van onoplosbare vezels van granen (zoals in brokken) is voilgens Dr. Billinghurst twijfelachtig.
Bij barf is het niet nodig om ze toe te voegen.

De groenten in de voeding leveren meer dan voldoende gezonde vezels, oplosbaar en onoplosbaar.

Koolhydraten als energiesupplement

Volgens Dr. Billinghurst is het helemaal niet nodig om koolhydraten te voeren in de vorm van rijst of pasta. De eiwitten en vetten in de natuurlijke, rauwe voeding leveren alles wat nodig is om te voorzien in de behoefte aan energie.

De koolhydraten in het barf dieet zijn afkomstig van groenten, fruit, noten en bessen. Hier zitten gezonde koolhydraten in – en waardevolle voedingstoffen die vroegtijdige veroudering tegengaan.

Huisdieren die brokken eten, halen de meeste energie uit koolhydraten – uit zetmelen en toegevoegde suikers.

Deze richten op de lange termijn schade aan en spelen een rol bij het ontstaan van degeneratieve aandoeningen bij onze huisdieren.

Barf levert heel weinig energie in de vorm van zetmeel of suiker en heel veel energie in de vorm van eiwitten en vetten.

Nutraceuticals, fytostoffen en antioxidanten

De gezondheid van uw huisdier is op de lange termijn afhankelijk van deze voedingstoffen. Ze zitten allemaal in ruime mate in rauwe voeding en vooral in groene bladgroente.

Ze ontbreken in gekookte en bewerkte voeding – voor ongeveer honderd procent.

Moeten ze toegevoegd worden? Zolang het dieet goed samengesteld wordt met veel gezond, gekleurd plantaardig materiaal dat op de juiste manier klaargemaakt wordt, met rauw vlees en orgaanvlees, is het weggegooid geld.

Soms kan het toevoegen van een combinatie van zaken als probiotica, kelp, enzymen en geconcentreerd gras, groente, fruit en kruiden waardevol zijn.

Zijn de bestanddelen van de voeding van een mindere kwaliteit, bijvoorbeeld niet organisch? Is er te weinig afwisseling in de voeding? Lijdt het dier aan een aftakelende ziekte?

Dan kan een combinatie van zaken als probiotica, kelp, enzymen, visolie, groente, fruit en kruiden waardevol zijn om de voedingstoffen te optimaliseren.

Voegt u een gezonde oliesoort, bijvoorbeeld kokosolie, visolie of levertraan, toe aan de gepureerde groente, dan helpt de olie bij de vertering van veel phytochemicaliën die oplosbaar zijn in vet.

Home

Barf-natuurlijk home


Barf en supplementen

De basis supplementen

Vitamines en mineralen

Vezels en koolhydraten

Biergist

Colostrum

Levertraan

Kelp en alfalfa

Eiwitten en knoflook

Appelazijn - wondermiddel of hype

Essentiële vetzuren

Kokos olie


dieetvoeding