Barf en vitamines en mineralen

Dr. Billinghurst geeft aan, dat het niet nodig is om barf aan te vullen met vitamines en mineralen, zolang de basis van de voeding breed is Ė veel variatie en afwisseling.

Het vitamine en mineralengehalte van voedsel dat groeit in een arme bodem, geoogst wordt voordat het rijp is en over lange afstanden vervoerd wordt, kan aan de lage kant zijn.

Ook kunnen dieren met speciale behoeften, in bepaalde levensfasen, of dieren die problemen hebben met hun gezondheid, behoefte hebben aan extra vitamines en mineralen naast de basisvoeding.
Voeding met adequate hoeveelheden vitamines en mineralen zijn goed voor de groei, gezondheid, conditie, voortplanting, weerstand, het ontgiften en een lang leven.

De wilde familieleden van onze huisdieren kunnen beschikken over veel verschillende hele, rauwe voedingsmiddelen vol vitamines en mineralen - als het seizoen het toestaat.

Hun voeding bestaat uit vers, rauw vlees met botten, rauwe organen en verse, verpulverde planten Ė allemaal essentiŽle bestanddelen van het BARF dieet.

Mineralen

Rauwe vleesbotten leveren de meeste, zo niet alle, mineralen aan onze huisdieren - in de juiste balans en vorm. De andere bestanddelen van de voeding zorgen voor extra mineralen.

Dr. Billinghurst vindt het niet verstandig om naast kelp of alfalfa een mineralensupplement te geven Ė tenzij er een goede reden voor is.

Vitamines

Soms is het nodig om de voeding aan te vullen een vitamine B complex, bijvoorbeeld voor dieren met een lever- of nieraandoening.

Voor de mensen die zich afvragen of aanvullen met B complex veilig is, antwoordt Dr. Billinghurst dat het veilig is.

Hij zegt dat het niet nodig hoeft te zijn, maar het kan ook geen schade aanrichten, zelfs als u tien keer de aanbevolen dosering geeft.

De enige uitzondering is bij de overschakeling op andere voeding of bij het spenen van pups. Dan is het niet aan te raden. Hier kunt u zich beter houden aan de basisversie van barf.

Hoe zit het met de routinematige aanvulling van vitamine A, C en E? Volgens hem kunt u er van uitgaan dat een dier baat heeft bij een aanvulling met de juiste doseringen van deze vitamines.

Hoeveel vitamine

Het is veilig om 40-80 iu vitamine A per kilo huisdier per dag te geven.

Voor vitamine E is dat 10-20 ie per kilo levend gewicht.

Van vitamine C, de stress vitamine, mag u 200 mg per kilo huisdier per dag toevoegen. In geval van extreme stress kunt u dit opvoeren tot het dier er diarree van krijgt.

Bij een product voor dieren volgt u de aanwijzingen op het etiket wat betreft gewicht en daarbij houdt u de bovenstaande doseringen in gedachten.

Bij een product voor mensen doet u hetzelfde.

Uitgebreide informatie over de verschillende vitamines en mineralen is te vinden in de boeken "Give your dog a bone" en "Grow your pups with bones" van Ian Billinghurst.

Home

Barf-natuurlijk home


Barf en supplementen

De basis supplementen

Vitamines en mineralen

Vezels en koolhydraten

Colostrum

Biergist

Levertraan

Kelp en alfalfa

Eiwitten en knoflook

Appelazijn - wondermiddel of hype

EssentiŽle vetzuren

Kokos olie


dieetvoeding