Eiwitten

Soms is het nodig om extra eiwitten toe te voegen aan barf. Bij een groentenmix met veel gemalen botten en weinig vlees bijvoorbeeld, heeft u extra eiwitten nodig om de maaltijd af te maken.

U kunt ook kiezen voor het toevoegen van extra eiwitten aan de groentenmix om het eten smakelijker te maken.
Cottage cheese of kwark en vlees, bij voorkeur van een jong dier, zijn goede eiwitbronnen.

Organische eieren of eieren van scharrelkippen zijn goedkope bronnen van eiwitten van topkwaliteit, essentiŽle vetzuren, lecithine, vitamine A en mineralen.

Scharreleieren van graanvrije kippen hebben een uitstekend gehalte aan Omega 3 essentiŽle vetzuren. U kunt de eierschalen gebruiken als kalkbron, maar er zitten meer mineralen in botten.

Cottage cheese en kwark zijn uitstekende bronnen van aminozuren, die gebruikt worden voor het herstel van beschadigde spieren en weefsels, bijvoorbeeld bij ziekte of slijtage of bij een atletische verwonding.

Mager vlees Ė of vet vlees als er extra energie nodig is Ė is een prima eiwittenbron van zeer goede kwaliteit.

Ziekte en extra eiwitten

Er zouden meer eiwitten en minder mineralen in de voeding moeten zitten van een dier met kanker of met blaasstenen. Als u kiest voor vlees, is het verstandig om vlees van jonge dieren te gebruiken.

Dit is meestal mager Ė er zit weinig vet aan Ė en te jong om vol te zitten met gifstoffen, die vaak opgeslagen worden in het vet.

Mager varkensvlees, kalfsvlees en kippenvlees zijn dan voor de hand liggende keuzes.

Knoflook

Dit is waarschijnlijk een van de nuttigste kruiden die u aan uw hond kunt geven. U kunt dagelijks twee of meer teentjes toevoegen, afhankelijk van de grootte van het dier.

Knoflook helpt om de bloeddruk te stabiliseren en het is een goede oppepper van het immuun systeem.

Het houdt allerhande infecties op een afstand, vooral die van de ademhalingswegen. Dit is vooral te danken aan de verschillende zwavelstoffen die er in zitten.

Te veel knoflook kan leiden tot bloedarmoede.

Home

Barf-natuurlijk home


Barf en supplementen

De basis supplementen

Vitamines en mineralen

Vezels en koolhydraten

Biergist

Colostrum

Levertraan

Kelp en alfalfa

Eiwitten en knoflook

Appelazijn - wondermiddel of hype

EssentiŽle vetzuren

Kokos olie


dieetvoeding