Kokos en salmonella

Waar rauw vlees is, zijn bacteriŽn en ziektekiemen. Zo is het altijd geweest en zo zal het blijven. Daarom zijn er in de natuur veel effectieve middelen te vinden om ze te bestrijden.

Volgens Mary G. Enig, PhD, die zich al jaren ingezet heeft om kokos weer de plaats te geven op de wereldmarkt die ze verdient, stoppen de middellange vetzuren in kokosolie de groei van veel ziektekiemen, ook van Staphylococcen.
Kippen en andere consumptiedieren die kokosolie in hun voer krijgen, dragen veel minder Salmonella en Campylobacter jejuni bacteriŽn bij zich.

Er zijn onderzoeken, waaruit blijkt dat de bestrijding van twee soorten Salmonella aureus veel effectiever is met monolaurine (bestanddeel van kokosolie) en de essentiŽle olie van oregano (krachtige desinfectant) dan met de krachtigste antibiotica.

Ze schrijft: "Het onderzoek laat zien dat deze veilige antimicrobische middelen hun nut hebben bij de preventie en behandeling van Staphylococcus aureus en andere infecties. Het is nu duidelijk en wetenschappelijk bewezen dat het gebruik van kokosolie in de voeding heilzaam is door zijn preventieve en genezende eigenschappen."

De dosering voor honden is 1 theelepel per dag per vijf kilo levend gewicht. U begint met een klein beetje en geeft geleidelijk meer.

De essentiŽle olie van oregano kan beter gegeven worden in een capsule, omdat de meeste honden een hekel hebben aan de geur en de smaak. De olie wordt in de capsule gedruppeld en de capsule gesloten en toegevoegd aan het eten.

U heeft de olie nodig van Origanum vulgaris, het liefst van planten die in de natuur geoogst zijn. Per dag geeft u een of twee keer een druppel oregano olie per 25 kilo levend gewicht.

Voor kleine honden verdunt u een druppel oregano olie in een halve theelepel plantaardige olie. Iets meer dan de helft van deze halve theelepel is voldoende voor een hond van 5-7.5 kilo.

Chloor doodt Salmonella, E. Coli en andere schadelijke bacterieŽn.

Vlees, kip, vis en eieren worden ontsmet door ze te weken in een oplossing van 1 theelepel (geurloze) chlorox in 4 liter water:

20-30 minuten voor eieren

10 minuten per pond onbevroren vlees, kip of vis

15-20 minuten bij bevroren producten.

Onmiddellijk daarna wordt het voedsel gedurende 10 minuten in vers water gelegd.

Voor de ontsmetting van aanrechten en snijplanken wordt 1 eetlepel Clorox toegevoegd aan vier liter water. Goed sprayen of vegen en zelf laten drogen.

Werkdoeken en sponzen worden eerst gewassen en daarna vijf minuten geweekt in een oplossing van 0.2 dl clorox en 4 liter water. Daarna spoelen en laten drogen.

Uw microwave is ook een potent middel om bacteriŽn te bestrijden. In 2007 werd een onderzoek gepubliceerd in de Journal of Environmental Health.

Daaruit blijkt, dat meer dan 99 procent van de levende ziektekiemen en bacteriesporen, ook E. Coli, verdwenen waren van natte sponzen en keukendoeken, die twee minuten doorgebracht hadden in de microwave op de hoogste stand.

Reinigingsdoekjes van microfiber zijn ook heel geschikt om honden schoon te houden. Ze trekken stof, roos, losse haren en andere deeltjes aan. Ze ontsmetten niet maar nemen bacteriŽn op en verwijderen deze.

Bron: CJPuotinen/WDJ

Home

Barf-natuurlijk home


Barf en supplementen

De basis supplementen

Vitamines en mineralen

Vezels en koolhydraten

Biergist

Colostrum

Levertraan

Kelp en alfalfa

Eiwitten en knoflook

Appelazijn - wondermiddel of hype

EssentiŽle vetzuren

Kokos


dieetvoeding