Hoe maakt u kokosolie

U tikt voorzichtig op de buitentste schil van de noot tot hij overal begint te barsten en u heeft een schaal bij de hand om het vrijkomende water op te vangen.

Kokoswater is niet hetzelfde als kokosmelk. Het is een voedzame en effectieve dorstlesser, die in Aziatische landen ook gebruikt werd als infuus vloeistof voor zwaar zieke of gewonde mensen.
Om het vlees zit nog een harde, dunne schil. Hoe moeilijker het is om het vlees los te wippen van deze schil, hoe verser de noot.

Uiteindelijk heeft u stukken en stukjes wit kokosvlees. Het bruin gekleurde vlies aan de buitenkant kunt u laten zitten.

U neemt de fijnste rasp en begint te raspen, maar het kan ook met een keukenmachine. Hoe fijner het geraspte vlees, hoe gemakkelijker de olie loslaat, hoe meer olie u krijgt.

Ik heb het wel eens gedaan met de blender, maar was niet tevreden over het resultaat. Daarom rasp ik met de hand. U moet uitproberen wat het best werkt voor u.

Belangrijk is: hoe fijner de rasp, hoe beter en makkelijker de olie loslaat.

Wanneer u al het vlees geraspt hebt, voegt u een klein beetje water op lichaamstemperatuur toe. Knijp de massa goed uit in een kaasdoek of in uw handen tot de vezels droog aanvoelen.

U schenkt het over in een glas. Na een tijdje komt het kokos vet naar boven drijven, vooral als u het glas op de verwarming zet.

Proficiat! U heeft hebt uw eigen koudgeperste kokosvet gemaakt!Het ziet er troebel en wittig uit. Als u het op een lage temperatuur opwarmt, krijgt u olie.

Dit is het vet dat ik gebruik voor de honden, maar niet alleen voor de honden. Ik gebruik het ook voor mijn huid. Het wordt erg snel opgenomen als u het aanbrengt op uw huid.

De uitgeknepen vezels gooit u niet weg. U kunt er nog eens wat water bijgieten en melk uit persen, maar de kwaliteit hiervan is minder.

U kunt het gebruiken om door het eten van uw hond te mengen of een eetlepel door de soep die u zelf misschien eet die dag, of om kokoskoekjes te bakken.

Het water onder het vet niet weggooien svp. Er zijn veel stoffen in getrokken en het heeft een lekkere kokossmaak als het gedronken wordt.

Voor een liter olie heeft u ongeveer 8 -11 noten nodig. Als we veel kokosnoten verzameld hebben, wordt alles geraspt. 80 kokosnoten is een hele berg! Glenn, mijn man, raspt als hij tv zit te kijken.

Na het uitknijpen van het vet hebben we meestal een emmer vol. Het uitgeknepen kokosvlees gaat in zakjes van ongeveer een pond in de diepvries – voor de honden.

De emmer met kokosmelk wordt een nacht gekoeld en de volgende ochtend zit er een dikke laag vet bovenop.

De vetlaag wordt beetje bij beetje op een zacht houtskoolvuurtje gebakken tot er een heldere olie is met een grijzig restant. De olie wordt er uit gezeefd, het grijze spul wordt weg gegooid.

De buitenste schil van is erg vezelig is. Er worden bezems van gemaakt, maar wij verbranden ze beetje bij beetje in de avonduren – achter het huis. Het houdt muskieten weg.

Zo gebruiken we alles van de noot, behalve het grijze bezinksel na het opwarmen van het vet. Dat geven we terug aan de aarde.