Kruiden - groente uit de natuur

In het voorjaar en in de vroege zomer groeien enkele planten in het wild die als geneeskrachtig voedsel kunnen dienen. Hiertoe behoort de brandnetel met haar gehalte aan kalk en vitamine D en haar rijkdom aan minerale stoffen.
In de lente is er volop molsla (paardebloem) te vinden. De bladeren hebben een heel goede, reinigende werking op de lever. Zolang de plantjes nog klein zijn, kunnen ze geoogst worden op biologische bemeste weiden of braakliggende velden. U kunt ze ook planten op bedden.

Deze in het wild groeiende groenten heffen een mogelijk tekort aan vitaminen en vitale stoffen op, welke in de winter ontstaan kunnen zijn. U kunt ze verwerken in de groentemix. Tijdens het bewaren gaat de waarde ervan met de dag achteruit.
Dr. Cindy Engel heeft alle beschikbare, wetenschappelijke literatuur over zelfmedicatie bij wilde dieren bijeengebracht en in voor iedereen begrijpelijke taal uitgegeven in het boek "Wild health -"

Ook aandacht voor Herbs for Pets - All you ever wanted to know about Herbs for Pets van Mary L. Wulff-Tilford and Gregory L. Tilford. Een wetenschappelijk onderbouwd verzamelwerk over kruiden en hun toepassingen bij huisdieren.

Home

Barf-natuurlijk home


Kruiden

Plantendelen oogsten

Drogen en bewaren

Brandnetel

Recepten met brandnetel

Paardebloem

Knoflook

Juliette de Ba´racli Levy

Wild Health

Herbs for Pets


dieetvoeding