Juliette de Ba´racli Levy

C.J. Puotinen in Whole Dog Journal, juli 2006

Veel mensen die voor het eerst kennis maken met holistische diergeneeskunde denken dat op een natuurlijke manier voor je honden zorgen iets nieuws is, dat door een paar dierenartsen en alternatieve, complementaire diergeneeskundigen wordt beoefend.

Dat is niet zo. De holistische dierzorg begon meer dan zeventig jaar geleden, toen Juliette de Ba´racli Levy een betekenis gaf aan "natuurlijk fokken".
Ze is op 28 mei 2009 gestorven en woonde de laatste jaren van haar leven in Zwitserland. In de geschiedenis van de natuurlijke zorg voor huisdieren neemt Juliette de Ba´racli Levy een ereplaats in.

Juliette is geboren in Engeland uit rijke, Joodse ouders (een Turkse vader en een Egyptische moeder) en groeide op met chauffeurs, koks, dienstmeisjes en tuinmannen.

Als kind wist ze al dat ze dierenarts wilde worden. Ze studeerde aan twee universiteiten en was bezig met het laatste jaar van haar veterinaire opleiding toen ze besloot dat de conventionele geneeskunde haar geen antwoorden gaf.

Ze begon aan een leven vol reizen met de nomaden en veldonderzoeken. Eerst in Engeland, later over de hele wereld.

"Ik wilde alles weten over natuurlijke geneeskunde en natuurlijke zorg voor dieren, ik wilde bij mensen zijn die nauw verbonden waren met de aarde en hun kudde.

Alles wat ik weet over kruiden en de eenvoudige wetten van gezondheid en geluk heb ik geleerd van Berbers, nomaden, Bedoe´enen, arme boeren en zigeuners in Engeland, Griekenland, Turkije, Mexico en Oostenrijk.

Ik kreeg nooit genoeg van het reizen met mijn Afghaanse windhonden en van het leren van de mensen om me heen."

Levy was een onvermoeibare schrijfster. Alles wat ze leerde werd neergeschreven in brieven, reisverslagen, verhalen, gedichten en boeken over kruiden en dieren. In de jaren 1930 gaf ze drie kruidenboeken voor dieren uit.

In "Cure of Canine Distemper" beschrijft ze het protocol dat ze ontwikkelde voor hondenziekte en gebruikte in haar Londense kliniek voor hondenziekte.

In "Puppy Rearing by Natural Methods and Medicinal Herbs: Their Use in Canine Ailments" schrijft ze over het fokken van honden en het gebruik van kruiden.

Het werd in 1947 in Londen herdrukt voor een groter publiek.

In 1950 werden de drie werken gebundeld en uitgegeven als "The Complete Herbal Book for the Dog".

Dit boek bracht haar filosofie over natuurlijk fokken bij fokkers, trainers en hondenbezitters over de gehele wereld.

Home

Barf-natuurlijk home


Kruiden

Wild Health

Herbs for Pets


dieetvoeding