Het verouderingsproces vertragen

Honden kunnen het beste hun hele leven gevoed worden met hun soorteigen voeding - op basis van rauwe botten met vlees. Het grootste deel van de voeding moet rauw zijn en bestaan uit zoveel mogelijk verschillende voedingsmiddelen.

Zo blijven honden maximaal gezond en langer in leven.

Mag een oude hond zonder tanden nog steeds rauwe vleesbotten eten?

Ja!

Hoe?

Door gemalen botten, zoals gemalen kippenvleugels te voeren als de basis van zijn voeding. Of een versvleesproduct op basis van gemalen botten en vlees.

Sommige mensen denken dat hun hond een lang, gelukkig en probleemloos leven zal leiden, wanneer ze hem terug brengen naar de natuur. Maar honden in de natuur worden niet veel ouder dan vijf of zes jaar...

Voor moeder natuur is een hond die zich voortgeplant heeft, en daarmee zijn soort in stand gehouden heeft, niet langer nodig. Het heeft zijn taak volbracht en hij mag sterven. En dat gebeurt dan ook.

Wij verlengen het leven van onze huisdieren op een onnatuurlijke manier. We doen dit door:

het gebruik van preventieve medicijnen zoals entingen en ontwormingen,

de bescherming tegen hun natuurlijke vijanden,

het geven onderdak en warmte,

het geven van voeding waar ze niet voor op jacht hoeven te gaan, en

het geven van medicijnen bij ziekte.

Hiermee kopen we extra tijd, ver over hun normale levensduur. Dit wordt gedaan door hen te laten leven in een totaal onnatuurlijke omgeving en niet door terug te gaan naar de natuur. We beschermen onze dieren tegen aanvallen van buiten af.

Er is nog iets onnatuurlijks dat we voor onze honden kunnen doen. Het helpt om zijn leven te verlengen en ook om hem vrij van ziekte te houden. We doen dit door extra voedingsstoffen toe te voegen in een concentratie die veel groter is dan in de natuur gevonden wordt - en veel, veel hoger dan aangetroffen wordt in brokken.

Deze voedingsstoffen geven inwendige bescherming aan uw hond. Antioxidanten vertragen het proces van aftakeling en vernietiging dat veroorzaakt wordt door de extra veroudering door het leven.

Antioxidanten zijn moleculen die levende lichamen beschermen tegen de vernietigende aanvallen van moleculen die radicalen genoemd worden. De bron van de moleculen die deze vrije radicalen opruimen en elimineren is voeding. De moleculen, die de vrije radicalen vernietigen en van vitaal belang zijn voor een lang en gelukkig leven, worden antioxidanten genoemd.

Veel voedingsstoffen, en vooral vitamines, spelen een rol als antioxidant. Voedingsstoffen die handelen als antioxidant zijn enzymen, sulfer bevattende aminozuren, de vitamines B1, B3, B5, B6, B12, de vitamines A, C, E en K, en mineralen als zink, selenium en chroom.

Om effectief te zijn als vernietigers van de vrije radicalen, moeten sommige van deze voedingsstoffen, de vitamines, in veel grotere doseringen aan de voeding toegevoegd worden dan men vroeger dacht.

Er zijn veel tot op heden "niet ge´dentificeerde" moleculen aanwezig in hele, rauwe voeding die preventief werken tegen veroudering en ziekte bestrijden. Deze moleculen zijn de actieve stoffen in veel medicinale kruiden.

Veel van deze anti verouderingsmoleculen worden vernietigd bij verhitting. Daarom is de waarde van gekookte voeding bij het verlengen van het leven en het bestrijden van ziekte, veel lager dan rauwe voeding.