Barf en pups, overzichtspagina

De natuurlijke voeding van pups

De natuurlijke voeding van pups bestaat voor het grootste deel uit rauwe voedingsmiddelen.

Gebitsgezondheid en beweging

Tijdens het eten van rauwe botten met vlees worden de tanden van de pup gepoetst en het tandvlees gemasseerd. Dit is goed voor een gezond gebit.

De eerste voeding na aankomst

Voor de pup komt doet u wat inkopen: kippenvleugels of nekken, een paar eieren, eventueel wat snelkokende havermout en visolie - en u zorgt voor wat rundergehakt en verse groente.

Havermoutpap en groentenmix

Havermout is goede voeding voor pups en alle honden van alle leeftijden - als extraatje. U kookt het volgens de aanwijzingen. U kunt het ook een uur laten inweken - of een hele nacht.

Hoeveel voeding voor pups

Uw pup mag niet te snel groeien, maar u mag hem ook niet belemmeren in zijn groei en uithongeren. Dr. Ian Billinghurst: "U moet uw gezonde verstand gebruiken."

Pups en supplementen

Volgens Ian Billinghurst kan verstandig supplementeren met vitamines nooit schade aanrichten. Het vult eventuele tekorten in de voeding aan.


Aanvullende informatie

Hoe vaak voeden en hoeveel voeding

Valt uw hond af en komt dit niet door ziekte of wormen, dan voert u hem vaker en geeft u meer voeding per keer tot hij op zijn ideale gewicht zit.

Kalk bijvoeren

Er zijn misopvattingen over de opgroei van pups. Zoals de volgende bijvoorbeeld. Een pup van een groot ras heeft extra kalk nodig – anders groeien de botten niet goed.

NSH - all meat diet

NSH ontstaat wanneer men alleen of hoofdzakelijk vlees voert. Het kwam vroeger niet vaak voor - heup en elleboog dysplasie ook niet.

Botten- en gewrichtsaandoeningen bij jonge honden

Ondanks de vele röntgenopnames en de strenge fokselectie zijn er nog steeds botten- en gewrichtsproblemen bij jonge honden van de grotere rassen.

Overschakelen op natuurlijke voeding met een jonge hond

Overvoer uw hond of kat niet. Hun spijsverteringsstelsel is niet in staat om te veel nieuw voedsel tegelijk te verwerken.

Juliette de Baïracli Levy

De spijsverteringssappen van een hond zijn sterk en worden maar gedeeltelijk gebruikt bij gekookt voedsel - de sterke, gespierde maag en darmen ook niet. Ze verzwakken en worden ongezond.

Prisma hondenboek

Tijdens de groei is een doelmatige voeding nodig. De behoefte aan voedsel van een in de groei zijnde hond is veel groter dan die van een volwassen, uitgegroeid dier.

Hoeveel voeding voor een pup

Om te beginnen een citaat van Einstein: "Maak alles zo eenvoudig mogelijk, maar niet eenvoudiger". Een voorbeeld om het duidelijk te maken.

Home

Barf-natuurlijk home


Barf en pups home

De natuurlijke voeding van pups

Gebitsgezondheid en beweging

De eerste voeding na aankomst

Havermoutpap en groentenmix

Hoeveel voeding voor pups

Pups en supplementen


colostrum therapie

dieetvoeding


Dagutorie over pups

Het ei als kalkbron

Eieren in de voeding van de hond

Lever in de voeding van de hond

Kalk bijvoeren?

Kalk bijvoeren en groeipijn

Verbodscommando - Mag niet

Wat nu mag, kan altijd