Lever in de voeding van de hond

Mosquito Magnet - The #1 Mosquito Trap in America!

Ignit Bekken, januari 2006 in De Ware Tijd, Suriname

Lever is een populair voedingsmiddel met veel waardevolle voedingstoffen:

vitamine A, E, D en K, veel B vitamines zoals B2, B3, B5, B6, biotine, folinezuur, B12, choline en inositol, en vitamine C.

Lever is een goede, natuurlijke mineralenbron van zink, mangaan, selenium en ijzer Ė honden die brokken eten, hebben vaak tekorten aan deze mineralen.

Honden met huidproblemen en dekreuen hebben baat bij lever, omdat er zink in zit. Het is goed voor alle honden, omdat er selenium in zit.
In lever zitten hoogwaardige eiwitten en essentiŽle vetzuren, zowel omega 3 als omega 6.

Een hond die regelmatig lever eet, krijgt gebalanceerde en gevarieerde voedingstoffen binnen, die belangrijk zijn voor:

1. zijn gezondheid,

2. een gezonde huid,

3. gezonde voortplantingsorganen en

4. een gezond temperament.

Er zijn mensen die geen lever voeren. Ze vinden dat koeien en schapen enz. er giftige chemicaliŽn in opslaan en dat de hond die binnenkrijgt door het eten van lever.

Maar het is algemeen bekend, dat er in de lever van deze dieren chemische reacties plaats vinden om de giftige chemicaliŽn onschadelijk te maken.

Ook onze lever kan ongekend grote hoeveelheden chemicaliŽn afbreken.

En in China wordt geŽxperimenteerd met het inbouwen van menselijke levercellen in genetisch gemanipuleerde rijst om de pesticiden waarmee het gewas wordt bespoten, af te breken.

Er zijn ook mensen die geen lever durven te voeren, omdat ze gehoord hebben dat honden er een vitamine A vergiftiging van kunnen krijgen. Daarover gaat het stuk op de volgende pagina.


colostrum dieetvoeding