Groentenmix voor oudere honden

Vraag. Ik wil mijn hond die 9 jaar is, een groentenmix geven. Wat is spiervlees en wat voor groente kan ik geven? En moeten de groentes perse gemalen worden?
Antwoord. Een hond kan geen rauwe groente verteren, want hij beschikt niet over de enzymen om de plantencellen af te breken. U kunt dit oplossen door de gesneden groente te snijden en te koken, maar dan verdwijnen er veel voedingstoffen en enzymen.

Spiervlees is het vlees dat u eet. Het vlees dat om de botten heen zit.

Bladgroente: bijv. koolsoorten, slasoorten, andijvie, snijbiet, asperge, postelein, witlof, prei, brandnetel, bladselderij.

2 of 3 soorten even opkoken, afkoelen en blenderen met andere rauwe groente en fruit, bijv. komkommer, appel en alles wat het seizoen verder te bieden heeft aan kruiden en fruit en bessen.

Voor oudere en oude logeerhonden die nog nooit een groentehapje gehad hebben, kook ik de bladgroentes 1 minuut. Daarna worden ze geblenderd en gemengd met rundergehakt, kippenlevers, een rauw ei, wat geraspte kokos en - eventueel - volle, ongesuikerde yoghurt.

Het even aan de kook brengen van de groente haalt de (soms) sterke geur van rauwe bladgroentes weg en omdat de rest zo lekker is, eten ze alles met smaak op.

U bepaalt zelf de verhouding tussen de groente en het vlees.

Invriezen in porties en ontdooien naar behoefte. Voor het eten ei, yoghurt, vitamines e.d. toevoegen (als u dat zou willen).

Groentenmix volgens Dr. Billinghurst

Orgaanmix volgens Dr. Billinghurst

De voeding van oudere honden

lijn