Rauwe botten en gezonde vetten

Vet is een essentieel onderdeel van de natuurlijke, verse voeding van onze huisdieren. Het is een belangrijke energiebron en het is betrokken bij de meeste lichaamsprocessen.

Het membraan van elke cel in het lichaam is opgebouwd uit vet- en eiwitmoleculen. Er is geen leven mogelijk zonder vet.Een gezond leven hangt af van gezonde vetten

De voorouders van onze huisdieren haalden gezond, rauw en onbewerkt vet uit de botten, vlees, organen, ogen, hersenen, ruggengraat, testikels en bijnieren van dieren, vogels, reptielen, vissen en insecten - en uit de darminhoud van hun prooi.

De meeste slachtdieren worden niet gekweekt met hun evolutionaire voeding (denk aan de dieren die vetgemest worden met granen).

De samenstelling van hun vetzuren is niet optimaal. Dan moeten biologisch adequate vetten en oliŽn bijgevoerd worden.

Katten hebben meer vet nodig dan honden - en bijna uitsluitend dierlijk vet.

Honden kunnen vetten van dierlijke en plantaardige oorsprong benutten, al zijn er zijn rassen en individuele honden voor wie het beter is om het merendeel te krijgen uit dierlijke bronnen.

Als uw dier te zwaar is, voert u minder vet - dit kan beteken dat u ook minder botten voert.

Is hij te licht, heeft hij misschien meer nodig. Botten kunnen helpen bij de oplossing van deze problemen.

Actieve honden hebben meer vet nodig dan rustige honden. Voeding met meer vet is nodig in de koudere streken of in de koudere maanden.

Ian Billinghurst over cholesterol en gezonde vetten: Elke dag een ei voor uw huisdier

Meer informatie over botten in Het Bottendocument