Vlees en bacteriŽn

Contact met bacteriŽn is te vermijden - als u geen rauw vlees aan uw hond of kat voert. U kunt dan ook geen gebruik maken van een openbaar toilet - en uw eigen toilet.

Als u de kraan opendraait, worden uw handen besmet. Bij het doorspoelen vliegen duizenden onzichtbare bacteriŽn in het rond. Het kan twee uur duren voor ze tot rust komen - ook op uw eigen toilet.

Als u bang bent om bacteriŽn in huis te halen met de rauwe ingrediŽnten voor de voeding van uw dier, kunt u geen rauw vlees kopen voor eigen gebruik. Vlees is niet de enige bacteriebron. Droogvoer en zelfs verse groenten en fruit kunnen besmet zijn.

Bij de meeste mensen met darmaandoeningen door een bacteriŽle besmetting, is er geen verband met hun huisdieren. Ettinger, SJ and Feldman EC (1995) Textbook of Veterinary Internal Medicine 4th Edition. Harcourt Brace. Blz 366-368.

BacteriŽn en virussen zijn van nature aanwezig in rottende weefsels, maar zijn niet de oorzaak van de rotting. Ze zijn de schoonmaakploeg. Zijn gieren, kraaien en wormen schuldig aan de verspreiding van bacteriŽn omdat ze een kadaver gevonden hebben en ervan eten? Aajonus Vonderplanitz

De University of Arkansas for Medical Sciences en het Arkansas Childrenís Hospital heeft vijftig huizen waar besmette kinderen woonden, onderzocht.

In 38 procent van de woningen werd salmonella aangetroffen: op de drempels, in de stofzuiger, in de koelkast en bij een luiaard die als huisdier gehouden werd. Richmond Times Dispatch, July 19, 1999; Salmonella Bacteria Often Lurks Close By.

Veel van de volgende artikelen gaan over Noord Amerika. In de jaren 1990 werd geschreven over de wantoestanden in de diervoederindustrie en steeds meer mensen gaven rauwe, verse voeding aan hun huisdieren.

De pet food industrie sloeg terug en in de jaren na de eeuwwisseling werden onderzoeken gedaan om het grote publiek bang te maken met bacteriŽle besmettingen. Al deze onderzoeken zijn weerlegd.

In Europa was de situatie rond de eeuwwisseling ook niet zo fris, maar door ziekte-uitbraken onder consumptiedieren zijn de regels flink aangescherpt.

In Noord Amerika is het nog steeds toegestaan om dode, zieke dieren en bedorven, afgekeurde weefsels te verwerken in huisdiervoeders.

De situatie in Noord Amerika is niet om over naar huis te schrijven. Toch mogen we blij zijn met de Freedom of Information Act. Iedere burger heeft het recht tot inzage in alle dossiers en documenten van de overheid. Het bedrijfsleven kan hiertoe gedwongen via de rechter.

Ik heb geen informatie kunnen vinden over de situatie in Zuid Amerika. Er is BSE in ArgeniniŽ waar veel grote merken hun voeders laten produceren. Er is geen informatie waaruit blijkt dat er maatregelen getroffen zijn om de prions buiten het voergebeuren te houden.

lijn

Overzicht

Rauw vlees en bacteriŽn

Contact met bacteriŽn is te vermijden - als u geen rauw vlees aan uw hond of kat voert.

Salmonella en kokos

Waar rauw vlees is, zijn bacteriŽn en ziektekiemen. Zo is het altijd geweest en zo zal het blijven. Daarom zijn er in de natuur veel effectieve middelen te vinden om ze te bestrijden.

Brokken en bacteriŽn

Besmette eindproducten kunnen een besmettingsbron zijn voor andere producten.

Runderafval op route 7

"What the hell is that?" riep iemand toen hij langs reed.

Salmonella en rauwe kip, overzicht

Honden die rauwe kip eten en het gevaar van salmonella besmetting.

Het gevaar van salmonella

Twee Canadese dierenartsen onderzochten het gevaar van Salmonella bij honden die rauwe kip eten. Het onderzoek was gesponsored door de pet food industrie.

salmonella overdracht door honden

De reactie van Dr. Billinghurst op het onderzoek van twee dierenartsen naar het gevaar van honden die rauwe kip eten en salmonella besmetting.

Salmonella, honden en rauwe voeding

Het grootste obstakel bij rauwe voeding is bacteriŽn. Wat vertelt de beschikbare literatuur van de afgelopen honderd jaar ons?

De rauwe handel

Tegenwoordig krijgen steeds meer showdieren en gezelschapsdieren voeding bestaande uit rauw vlees, botten en andere grondstoffen.

De openbare gezondheid

De microbiologische infecties die honden kunnen oplopen door rauw of niet voldoende gekookt vlees en bijproducten van vlees, dat niet goedgekeurd is voor menselijke consumptie.

Home

Barf-natuurlijk home


Vlees en bacteriŽn

Salmonella en kokos

Brokken en bacteriŽn

Runderafval op route 7

Salmonella en rauwe kip

Het gevaar van salmonella

Salmonella overdracht door honden

Salmonella en honden

De rauwe handel

De openbare gezondheid