Runderkadavers op Route 7

Bron: Rutland Herald, 8 augustus 2003

Een vrachtwagen met runderkadavers op weg naar een bedrijf waar kadavers verwerkt worden, heeft vrijdagavond een deel van zijn lading verloren op Route 7 in de buurt van Rutland. De snelweg was urenlang afgesloten.

De vrachtwagen van Champlain Beef Inc, een verpakkingsbedrijf voor vleesproducten, was onderweg van Whitehall N.Y. naar Boston, toen een van de achterkleppen het begaf.

Daardoor konden de runderdelen naar achteren en naar buiten schuiven. Volgens de politie van Vermont lagen de rottende en bedorven delen over een kilometer verspreid op het wegdek.

De chauffeur kreeg geen boete, maar volgens de politie wordt de zaak nog onderzocht.

Politiemannen en arbeiders van de afdeling wegenonderhoud droegen maskers om de stank buiten hun neus te houden, toen ze het verkeer langs de kadavers leidden.

De brandweer was ook aanwezig – op afstand – terwijl men druk overlegde hoe men de troep zou kunnen opruimen. Ze waren het er allemaal over eens dat ze nog nooit zoiets weerzinwekkends hadden gezien – en geroken.

"Dit is de eerste keer, dat ik iets gezien heb in deze staat van bederf", zei een agent. Zijn collega’s waren het met hem eens: "Dit is wel heel erg."

Terwijl de manschappen bezig waren met het regelen van het vervoer en een skidder om de kadavers in te laden, reden de automobilisten langs met dichtgeknepen neuzen terwijl ze probeerden te achterhalen waar de stank vandaan kwam.

"What the hell is that?" riep iemand toen hij langs reed. Hij was verbaasd om te horen dat het ooit een koe was geweest. "Hoe is het mogelijk dat ze deze dingen in een open vrachtwagen vervoeren in deze hitte", riep hij nog terwijl hij verder reed.

Tegen half tien, anderhalf uur nadat de politie gebeld was, had men nog geen manier gevonden om de smurrie van het wegdek te verwijderen.

"Ik weet niet wat we moeten doen en waar we naar toe moeten met deze troep", zei Robert McNulty, de supervisor van het lokale staatsvervoerbedrijf.

Hij was toen al een uur bezig om een particulier bedrijf te vinden dat bereid zou zijn om de rottende, sijpelende delen te vervoeren: "Deze smurrie komt niet in een van onze trucks".