Is gehakt of gemalen vlees goed voor mijn hond

Gehakt is geen natuurlijke voeding. De voedingswaarde van gehakt en gemalen vlees is een stuk minder dan die van rauw vlees aan het bot.

Veel voordelen voor het lichaam zijn verloren gegaan. Gehakt zorgt niet voor trekken, scheuren, knagen, schoonmaken van de tanden, masseren van het tandvlees enzovoorts.

U weet niet wat er in zit - vooral als het speciaal voor honden gemaakt is. U kent de ingrediŽnten niet en u weet ook niet wat voor chemicaliŽn toegevoegd zijn.
U weet niets over de oorspronkelijke staat van het vlees en of de bereiding hygiŽnisch was.

Dit geldt vooral voor gemalen vlees dat verkocht wordt als hondenvoer. U heeft geen controle over het eten van uw hond, tenzij u het vlees zelf maalt - of koopt bij een betrouwbaar adres.

Problemen met bacteriŽle besmettingen zijn er zelden, want de hond eet al miljoenen jaren vlees vol bacteriŽn.

Als er problemen komen, is dit meestal bij heel jonge of heel oude dieren of bij dieren die al ziek zijn - bij dieren waar het immuun systeem niet honderd procent werkt.

Gemalen vlees heeft wel zijn waarde bij de omschakeling van de voeding. Het nieuwe, gemalen voer wordt goed gemengd met het oude, eveneens gemalen voer.

Gemalen vlees is waardevol voor pups, oude of zieke honden en tandeloze honden.

Gehakt is geen complete voeding. Wilt u het voeren, dan zult u bijvoorbeeld een kalksupplement moeten toevoegen.

Koop gemalen vlees of gehakt dat voor menselijke consumptie geschikt is bij een betrouwbare slager, koop compleet versvlees of koop het vlees en maal het zelf.

Versvlees of een stuk vlees - wat verteert sneller

lijn

Overzicht vragen