Wormeitjes in rauw vlees

Vraag. Er is iemand die er van overtuigd is dat er in rauw vlees ook eitjes van wormen zitten. Is dit zo?

Antwoord. Er kunnen blaaswormen in lever zitten. Rickettsia in spierweefsel en organen, maar dit zijn geen wormen. Prions in zenuwweefsel, hersen en langs de ruggewervel, hoewel ze ook wel eens aangetroffen zijn in spiervlees en dit zijn ook geen wormen. Giardia in stilstaan water.

Larven van spoelwormen kunnen door het lichaam van een dier migreren en zich ergens inkapselen tot de weerstand vermindert en ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Zo kunnen ze naar de baarmoeder reizen om ongeboren dieren te besmetten.

Rauw vlees koopt u bij een betrouwbare bron, waar het vlees gekeurd wordt. Dan krijgt u geen problemen met wormeitjes door het rauwe vlees.

Afgezien van blaaswormen, waar Dr. Billinghurst voor waarschuwt, worden de meeste larven vernietigd door het sterke maagzuur. De eitjes worden niet vernietigd.Blaaswormen en rauw vlees en orgaanvlees

Het is verstandig om alleen rauw vlees en orgaanvlees te voeren, dat gekeurd is. Dit geldt ook voor konijnen.

Rauwe vleesbotten vormen geen gevaar voor de gezondheid, als u ze bij de slager koopt - of bij een barf verkooppunt, dat alleen gekeurd materiaal verkoopt.

Kippen dragen geen blaaswormen bij zich.

Wilt u een zelf gekweekt konijn aan uw honden voeren? Check dan eerst zorgvuldig of er geen blaasworm cystes in de lever, hersenen en spiervlees zitten.

Voert u rauw vlees aan uw honden, dat mogelijk besmet is met blaaswormen? Dan is het raadzaam om elke maand te ontwormen met een ontwormingsmiddel, dat praziquantel bevat in de juiste dosering. Uw dierenarts kan u hier verder helpen.

Weet u niet zeker of het vlees dat u gekocht is, gekeurd is door de vleesinspectie? Kook het dan of bewaar het tien dagen in uw diepvries op -20?C. Hierdoor worden de blaaswormen ook vernietigd.

Lintwormen - echinococcus granulosis

Mijnwormen en honden in de tropen

lijn

Overzicht vragen