Kaas

Kaas bevat een groot deel van de goede eiwitten en ook de vetten, als het gemaakt is van volle melk. Het is een uitstekend, zij het duur voedsel.
Soms worden afschraapsel en korsten van de kazen gevoederd.

Dit geen goede zaak, want daar zitten schimmels en vuil in.

Eieren

Eieren van kippen en eenden worden hoog aangeslagen in de hondenvoeding. Ze komen heel dicht bij de scheikundige samenstelling van tevenmelk.

Ze hebben een vochtgehalte van 75 procent en de rest bestaat uit uitstekende, gemakkelijk opneembare eiwitten en goed resorbeerbare vetten in het eigeel.
Er zitten aanzienlijke hoeveelheden vitamines A, B1 en B2 en carotine in het eigeel. De fosfolipiden in de vorm van lecithine en de minerale bestanddelen zijn belangrijk.

Het is gemakkelijk te begrijpen, dat eieren tot de beste voedingsmiddelen behoren. Alle stoffen, in voldoende hoeveelheden en de juiste onderlinge verhouding, zitten er in.

Zonder verdere toevoer van buitenaf kan daaruit een geheel zelfstandig, levend wezentje ontstaan - het kuiken.

Naast vlees en melk behoren eieren dan ook tot de allerbeste voedingsmiddelen, die er zijn voor onze honden.

Meer informatie over eieren

Elke dag een ei - goed voor u en uw huisdier.

Dr. Ian Billinghurst over het ei in de voeding van dier - en mens.

Het ei als kalkbron in de voeding van de hond

Zijn wij voor onze huisdieren afhankelijk van buitenlands beendermeel? Denk eens aan het ei als kalkbron. Het antwoord is NEEN.

Eieren in de voeding van de hond

Wilde en gedomesticeerde honden hebben gedurende talloze generaties eiwit gegeten. RAUW en samen met de dooier wanneer ze vogelnesten leeghaalden of eieren roofden.

Eieren

Heel belangrijk is de kwaliteit en de versheid van de eieren. Ze moeten afkomstig zijn van gezonde, vrij lopende hennen die geen antibiotica, hormonen of medicijnen gehad hebben.