Centaurio dogfood

Ignit Bekken in Suriname Times, 10 okotober 2009

Ik was altijd snel klaar als ik mijn favoriete voer, dat in Europa gemaakt en hier verpakt wordt, moest kopen. Ik reed naar de importeur, kocht wat ik nodig had voor een week of een maand en klaar was kees.

Maar wat moet je, als er geen continuďteit in de aanvoer meer is en het steeds moeilijker wordt om je favoriete merk te vinden.

Dan sta je in de supermarkt voor stapels penetrant riekende verpakkingen met felle kleuren en mooie plaatjes uit de Amerika’s te wikken en te wegen. Je vraagt je af waar al die rommel toch vandaan komt en wie het koopt.
De markt wordt overspoeld met obscure merken hondenvoer uit Noord Amerika, Zuid Amerika en de Caricom.

Misschien maak je dezelfde fout als Billy. Hij kocht 25 kilo Braziliaanse brokken. De prijs was aantrekkelijk en er stond een mooie hondenfoto op de voorkant. De eerste dag aten ze het, daarna werd het voer pertinent geweigerd. Bill bleef zitten met de rest.

Goed voor de dieren in het asiel, die afhankelijk zijn van donaties - niet goed voor zijn portemonnee, die het toch al zo moeilijk had. Ik kreeg hulp van het toeval. Juicy kwam logeren en zijn eten werd meegebracht: drie balen Cenaturio.

Cenaturio? Mijn belangstelling was gewekt. Geen felgekleurde verpakking. Geen nare, penetrante geurtjes. Een koele, zakelijke verpakking: doorschijnend plastic met blauw en grijs. Aantrekkelijke prijs en veel informatie op de achterkant.

Te veel om in een oogopslag in te schatten wat je in je handen hebt. Belangrijk: het komt uit Europa. Dit betekent dat de inhoud moet voldoen aan strenge regels en eisen. Nog belangrijker: het voer is ontwikkeld door iemand, die dat al tig jaren gedaan heeft.

In Europa is het verboden om rottende kadavers van verkankerde en zieke koeien, dode huisdieren inclusief halsbanden, bedorven levensmiddelen van supermarkten inclusief plastic verpakking en ranzige oliën en vetten te verwerken tot droogvoer voor honden.

In de Amerika’s mag dat nog steeds – daarom zijn die brokken zo goedkoop!

Net voor het weekend was ik door mijn eigen voorraad brokken heen. Ik besloot om twee balen van Juicy te lenen en het voer uit te proberen.

De eerste dag aten zeven honden, inclusief drie zeer kieskeurige eters, Cenaturio brokken. Zeven honden stopten hun koppies in de etensbak, knabbelden dat het een lieve lust was en aten hun bakjes in een keer leeg.

De ontlasting was een aangename verrassing: stevig en het kon gemakkelijk opgenomen en opgeruimd worden.

Wat een verschil met de adembenemende en eetlustbenemende zachte brei van de honden, die gekomen zijn met Amerikaanse brokken!

De tweede dag aten 20 honden Cenaturio, ook mijn eigen honden die eigenlijk alleen rauwe voeding eten. Hetzelfde verhaal. Kop in de bak, lekker eten en klaar. Schone, stevige poep bij 18 honden – dat verbaasde me niet, want 2 honden waren toe aan een wormkuur. De ontlasting werd stevig na de ontworming.

Moet ik nog vertellen, dat ik razend enthousiast ben over Cenaturio DogFood en dat ik een nieuwe favoriet heb?

Als u niet weet welk hondenvoer u het beste kunt kopen omdat uw favoriete merk nergens te vinden is, kan ik u aanraden om Cenaturio DogFood te proberen.

Als u veel honden heeft, is het interessant om bij de importeur, Dam NV, te kopen.


colostrum dieetvoeding