Wat is ontgiften

Elke actie van elke cel in het lichaam levert afval op. Deze afvalstoffen zijn lichaamsvreemd: ze zijn niet in overeenstemming met het leven binnen de cel en kunnen het ontregelen.

De cellen deponeren hun afval in de lymfe die het naar het bloed brengt. Het bloed brengt het naar de uitscheidingsorganen om het uit het lichaam te verwijderen. Dr. Mercola
Bij ontgiften werkt het lichaam gifstoffen of de gevolgen daarvan naar buiten. Een gifstof is een stof die de neiging heeft om leven te vernietigen of schade aan te richten aan de gezondheid.

Pesticiden, chemicaliŽn, dood voedsel en vaccinaties zorgen allemaal voor giftige situaties in het lichaam. Het lichaam moet zich hiervan ontdoen.

Ontgiften gaat vaak samen met braken, diarree, slechte adem, stinkende huid, jeuk, loopogen en looporen, gezwellen en woekeringen.

Als uw dier overstapt op verse voeding, begint zijn lichaam aan een grote schoonmaak. Het wordt nu gevoed met stoffen om aan een gezond gestel te kunnen werken en alle rommel wordt naar buiten gewerkt.

Hij is niet langer bezig om ziekte te onderdrukken. Bij sommige dieren zijn de symptomen heftiger dan bij andere en er zijn ook dieren die nergens last van hebben.

Het ontgiftingsproces begint met voeding, maar er zijn er middelen om de lever, longen, nieren, darmen en het bloed te ondersteunen.

Het kan belangrijk zijn om deze organen te reinigen en te versterken - ze zijn betrokken bij de verwijdering van chemicaliŽn en gifstoffen uit het lichaam.

De lever functioneert als een filter, dat vreemde stoffen en afval uit het bloed haalt. De nieren filteren afval uit het bloed, waarna het in de urine terechtkomt. De longen verwijderen vluchtige gassen bij het uitademen.

Een van de regels van de natuurgeneeskunde is dat EERST de uitscheidingsorganen geopend, versterkt en met elkaar in harmonie gebracht moeten worden. Vooral de darmen, de lever en de nieren.

Waarom? Het doel van ontgiften is het verwijderen van giftige (lichaamsvreemde) stoffen uit vetopslag, spieren en bloed. (Dr Richard Schulze)

De eerste stap op weg naar ontgiften is het reinigen en openen van de uitscheidingsorganen. Als de lever, de galblaas en de darmen verzwakt en verstopt zijn, kunnen de afvalstoffen opnieuw opgenomen worden in het lichaam.

Na verloop van tijd wordt elke cel en elk weefsel hierdoor aangetast. Bloed, lymfestelsel, zenuwstelsel en hersenen raken vergiftigd terwijl hart, bloedvaten, longen en lichaamsholten verstopt raken.

De opname en heropname van giftige stoffen die in het lichaam blijven circuleren, is vaak de werkelijke oorzaak van ziekte.

Home

Barf-natuurlijk home


Ontgiften

Hoe lang duurt ontgiften

Jeuk

Slijmlaag en vieze ogen

Leem en tarwegras

Genezingscrisis