Barf en versvlees niet goed voor pups?

Vraag. Volgens mijn dierenarts (en zijn assistenten) zijn barf en versvlees niet goed voor een pup omdat hij niet alle essentiŽle voedingstoffen binnen krijgt. En dat was bewezen door onderzoek. Is het echt zo dat een pup niet alles binnen krijgt?
Antwoord. Dierenartsen worden opgeleid om ziektes en aandoeningen te behandelen. Wat ze leren over voeding, leren ze aan de hand van onderzoeken, die gedaan zijn door de diervoederindustrie om gebreken en tekorten in hun voerformules te corrigeren.

Dierenartsen die buiten dat boekje kunnen en durven te denken (en dat zijn er steeds meer), weten dat er andere manieren van voeden zijn en dat die heel goed werken.

Ian Billinghurst, de grondlegger van barf, heeft een uitvoerig document geschreven over de opkomst van HD en ED en het verband gelegd tussen deze bottenaandoeningen en de veranderingen in de voeding van onze huisdieren door de opkomst van de droogvoer industrie: Gewrichtsproblemen en botten problemen bij jonge honden.

In 2002 is er een onderzoek gedaan op de universiteit van Guelph naar aanleiding van fatale skeletmisvormingen bij pups, die uitsluitend gevoed werden met hele dieren volgens het prooidiermodel. De conclusie was, dat barf bottenproblemen veroorzaakte bij pups omdat ze te veel vlees en te weinig kalk binnenkregen.

Dr. Ian billingurst heeft het onderzoek bekritiseerd en aangegeven waarom, het niet klopt. De titel is: Nutritioneel Secundair Hyperthyroidisme, all meat diet.

Mensen worden ook wel bang gemaakt voor bacteriŽn in rauw vlees. Ik heb een groot hoofdstuk gewijd aan dit onderwerp en alle aspecten komen aan bod: Rauw vlees en bacteriŽn.

Lees een en ander eens door, denk er over na en trek je eigen conclusies.

Succes!

lijn

Versvlees en een stuk vlees - wat verteert sneller?

Wat kan ik voeren naast versvlees?

Kan ik ook hele dieren voeren?

Barfen met veel honden

Moet vlees rauw gegeven worden of gekookt?